Голова Євроради прогнозує ухвалення нафтового ембарго проти РФ до кінця травня

Share

Країни Європейського Союзу до кінця травня ухвалять рішення щодо ембарго на російську нафту, заявив президент Євроради Шарль Мішель

На його погляд, ЄС зможе досягти компромісу до наступного саміту, який відбудеться в Брюсселі 30-31 травня, передає enkorr.

«Європейський Союз досягне угоди про ембарго на російську нафту напередодні європейського саміту наступного тижня, попри заперечення з боку Угорщини. Я, як і раніше, впевнений, що ми зможемо вирішити цю тему перед Європейською радою», – сказав Мішель.

«Ми дуже старанно працюємо, щоб залишатися єдиними, але також і приймати рішення, щоб зламати російську військову машину і спробувати чинити тиск на Москву, щоб покласти край війні», – додав він.

Раніше повідомлялося, що шостий пакет санкцій ЄС проти Росії досі заблоковано. Категорично проти запровадження ембарго на імпорт російської нафти в ЄС виступає прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Водночас за даними Bloomberg, деякі країни ЄС допускають відтермінування заборони на російську нафту, щоб прискорити ухвалення шостого пакета санкцій – якщо не вдасться переконати Угорщину підтримати ембарго.

Вже два тижні посли ЄС обговорюють, але так і не можуть дійти згоди щодо шостого пакета антиросійських санкцій. У ЄС, зокрема, пропонують надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року через їх залежність від сировини. При цьому, за пропозицією Єврокомісії, решті країн союзу доведеться відмовитися від імпорту нафти з РФ до кінця року. Угорщина ж стверджує, що їй потрібно 5 років, а також вимагає виключити з-під дії санкцій імпорт нафти трубопроводами.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom