Прямі збитки України від війни наблизилися до $100 млрд

Share

За тиждень, що закінчився 18 травня, сума завданих інфраструктурі України збитків через повномасштабне вторгнення Росії зросла на $3,1 млрд і сягнула $97,4 млрд

Про це йдеться в оновленій оцінці збитків українській економіці проєкту KSE Institute «Росія заплатить» за підтримки уряду та Офісу президента, передає «Економічна правда».

За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $3,1 млрд.

Причому третій тиждень поспіль продовжують зростати збитки від пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, і за тиждень лише від пошкодження житла завдано збитків у майже $3 млрд. Усього зруйновано чи пошкоджено 38,6 млн квадратних метрів житла.

Зросли також загальні збитки від руйнувань та пошкоджень підприємств — на $207 млн за останній тиждень. Загалом з початку війни постраждало щонайменше 216 заводів, фабрик та підприємств на $10,6 млрд.

Крім того, за останній тиждень пошкоджено ще 75 закладів освіти, а від початку повномасштабної війни сумарно таких вже 1067. Збитки через зруйновані заклади освіти сягають $1,5 млрд.

Загальна кількість зруйнованих або пошкоджених легкових автомобілів наразі становить щонайменше 94,5 тисяч – або $1,43 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom