Японська JFE збирається ще підіймати сталеві ціні попри мільярдні прибутки

Share

Другий за розміром виробник сталі у Японії JFE Holdings розраховує підняти ціни на сталеву продукцію ще на 30 тис ієн ($230) за тону, аби нівелювати ефект зростання витрат на сировину та доставку

«Ми ведемо переговори з нашими клієнтами, прагнемо підвищити ціни на продукцію на 20 тис ієн за тонну, щоб компенсувати витрати на металургійну сировину, що зростають, і ще на 10 тис ієн за тонну, щоб перекласти інші витрати, що зростають, наприклад, феросплави та доставка», – заявив на пресконференції виконавчий віцепрезидент JFE Масаші Терахата. 

Згідно з фінансовим звітом компанії, чистий прибуток JFE у 2021/22 фінансовому році (квітень-березень) склав 288,1 млрд. ієн ($2,2 млрд), тоді як фінансовим роком раніше компанія отримала збиток у 21,9 млрд. ієн. Це пов’язане з тим, що зростання цін на сталь більш ніж компенсує подорожчання металургійної сировини, зокрема, коксівного вугілля. 
 
До кінця березня 2022 року ціни на коксівне вугілля зросли на 140% у порівнянні з роком раніше через побоювання, що санкції щодо російського вугілля викличуть дефіцит на світовому ринку. 

JFE не надала прогноз по фінансових показниках на 2022/23 фінансовий рік, заявляючи, що важко зробити розумну оцінку через невизначеність попиту на сталь через війну в Україні. «До вторгнення Росії в Україну світовий попит на сталь мав тенденцію відновлення після спаду, спричиненого COVID, але зараз не ясно, як криза в Україні вплине на світову економіку та споживання», – сказав Терахата. 

Проте, JFE очікує, що її виробництво сталі складе близько 26 млн. т у 2022/23 фінансовому році проти 25,88 млн. т фінроком раніше.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom