«Укравтодор» оцінив збитки від пошкодження інфраструктури внаслідок війни

Share

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») на сьогодні оцінює збитки від пошкодження дорожньої інфраструктури під час повномасштабного вторгнення Росії у понад 900 млрд грн

Про це заявив перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко на брифінгу в Українському медіацентрі 6 травня, передає Інтерфакс-Україна.

«На сьогодні зруйновано 24 тис. км доріг, із них 9 тис. км доріг – дороги державного значення. Крім того, зруйновано понад 300 штучних споруд, з яких 125 – на дорогах держзначення… Наша цифра щодо збитків – понад 900 млрд грн», – сказав він.

За його словами, для відновлення дорожньої інфраструктури за наявності фінансового ресурсу необхідно три-чотири роки.

Івко зазначив, що на сьогодні основне завдання – це зробити проїзди там, де зруйновано мости. На цей час шляховики вже встановили 30 тимчасових штучних споруд, якими можна рухатися, а також розчистили майже 750 км доріг.

«Нині ми відновлюємо ті області, які звільнені ЗСУ. Так, у Київській області вже розчищено 220 км доріг комунального значення (у м. Ірпені, Бучі, Гостомелі) та 260 км доріг державного значення. Крім того, вже зроблено тимчасовий проїзд 17 (із 37 зруйнованих) штучними спорудами і наразі виконуються роботи ще на двох», – сказав він.

Перший заступник голови «Укравтодору» також зазначив, що нині вже відновлено рух дорогою Київ-Чернігів і на дорогах міжнародного значення – Київ-Чоп та Київ-Ковель-Ягодин.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom