Україна сподівається отримати новий транш макрофіну ЄС у травні

Share

Україна в травні планує отримати другий з початку повномасштабного вторгнення Росії транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу, а також сподівається на можливе відкриття третього траншу в червні

Про це за підсумками міжнародної донорської конференції на підтримку України у Варшаві заявив прем’єр Денис Шмигаль, повідомляє УНІАН.

«Провели надзвичайно плідну розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щодо фінансової підтримки України, а також щодо нашого руху до кандидатства і майбутнього членства в Європейському Союзі. Стосовно надання підтримки Європейська комісія була однією з перших інституцій, яка миттєво відреагувала і надала макрофінансову допомогу Україні. Зараз ми говоримо про надання другого траншу буквально вже в травні і можливо відкриття нового траншу підтримки Україні ще в червні», – сказав він.

Також він додав, що обговорив деталі передачі Україні 1,8 млрд євро допомоги, які були зібрані на донорській конференції чотири тижні тому.

Міжнародна донорська конференція у Варшаві, присвячена збору коштів для України, що постраждала від війни, зібрала 5 травня $6,5 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom