УЗ обмежує перевезення у напрямку Молдови, Румунії та Угорщини

Share

На 4 травня до прикордонних переходів прямували 30 530 вагонів, через черги на кордоні «Укрзалізниця» обмежує перевезення вагонів у напрямку Молдови, Румунії та Угорщини

Таку інформацію оприлюднив під час онлайн-наради із представниками зернового ринку заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

За його словами, за місяць кількість рухомого складу, що прямує на Захід України, зросла на 31%. Так, станом на 4 квітня, у напрямку доступних прикордонних переходів прямувало 23 195 вагонів, натомість 4 травня цей показник зріс до 30 530 одиниць.

Він зазначив, що складна ситуація наразі спостерігається у напрямку Румунії: черга на прикордонний перехід Вадул-Сірет-Дорнешти сягає 35 діб (4 422 вагони), а на Дяково-Халмеу – 22 доби (1 034).

Через накопичення вагонів на кордоні «Укрзалізниця» запровадила конвенції на перевезення до Молдови, Румунії та Угорщини, в тому числі обмежено перевезення зернових вантажів, зокрема у вагонах «Укрзалізниці».

«На мережі у напрямку цих станцій перебуває орієнтовно 5,5 тис. завантажених зерновозів (майже 70% із них – це вагони ЦТЛ). Зараз вживаємо заходів, щоб розвантажити стики», – пояснив ситуацію Ткачов.

Він додав, що ще одна конвенція почне діяти 7 травня та стосуватиметься усіх перевезень до Угрощини.

За даними «Укрзалізниці», на польському напрямку найбільше вагонів продовжує фіксуватися на переході Ізов-Грубешув (9 953 вагони), черга тут сягає 19 діб. Також у трійці «лідерів» – два переходи до Словаччини: Чоп-Чієрна над Тісоу та Ужгород-Матевці. До них прямують 4 896 та 4 869 вагонів відповідно (або роботи тут на 14 і 17 діб).

Ткачов додав, що «Укрзалізниця» продовжує збільшувати кількість візків для перестановки вантажних вагонів на колію 1435 мм. За його словами, у квітні кількість таких візків становила 800, наразі – перевищує 1,7 тис. одиниць на чотирьох пунктах перестановки. Проте, за його словами, поки що триває узгодження з польською стороною питань безпеки курсування українського рухомого складу з переставленими візками.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom