Прокатний стан Vitkovice Steel у Чехії зупиняється через відсутність російських слябів

Share

Чеський виробник товстого сталевого листа Vitkovice Steel повідомила клієнтів, що призупинить поставки через наслідки санкцій ЄС проти Росії, введені 8 квітня, пише S&P Global з посиланням на лист виробника до клієнтів

Зокрема ці санкції призвели до перебоїв у постачанні слябів, і як наслідок, прокатний стан буде зупинений, ймовірно, на 10-12 робочих днів. Відповідно, відвантаження товстого листа клієнтам також відкладається.

Через санкції два балкери, що належать російській ГТЛК, не змогли на минулому тижні вивантажити 15,4 тис т слябів у польських портах Гданськ та Щецин. «У капітанів суден не було іншого вибору, окрім як повернутися до свого порту завантаження, де вантаж перевантажать на інше, безпечне судно», – йдеться у листі. 

«Навіть якщо ми зробимо все можливе, щоб знайти альтернативні безпечні судна, цей інцидент призведе до короткострокового дефіциту сировини на нашому заводі», – стверджують на Vitkovice Steel. 

У Північній Європі ціни на товстий лист з 29 квітня залишалися стабільними на рівні 1800 євро/т ex-works Ruhr. 5 травня німецький дистриб'ютор повідомив, що коливаються у межах 1700-1800 євро/т ex-works, а відсутність матеріалу Vitkovice Steel, який традиційно реалізується у Німеччині, ймовірно, підтримає ціни.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom