У Німеччині готують новий кредит для України, Франція також збільшить підтримку

Share

Німеччина, яка нещодавно вже виділила Україні кредит на 150 млн євро, прискорено готує ще один, а також надасть додаткові кошти на гуманітарну допомогу та проекти розвитку

Про це канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив на Міжнародній донорській конференції високого рівня для України у Варшаві, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми забезпечимо таку необхідну ліквідність до бюджету України. Нещодавно було виділено спеціальний кредит у розмірі 150 млн євро. Ще один кредит у розмірі 150 млн євро готується у прискореному порядку», – сказав Шольц.

Канцлер ФРН додав, що у рамках двостороннього співробітництва Німеччина вже надала Україні 122 млн євро на усунення економічних та соціальних наслідків війни.

«І ми маємо намір надати ще 140 млн євро на фінансування розвитку», – наголосив Шольц.

За його словами, Німеччина також зобов'язується додатково виділити 125 млн євро на гуманітарну допомогу та дії, спрямовані на підвищення стійкості України до російської агресії.

Про збільшення загальної підтримки України до $2 млрд заявив і президент Франції Емманюель Макрон.

«Я хотів би оголосити, що Франція збільшить свою загальну підтримку до $2 млрд, щоб задовольнити потреби, озвучені президентом України. Франція продовжить діяти узгоджено в рамках ЄС, з нашими європейськими партнерами, а також у рамках «Великої сімки» та міжнародних фінансових інститутів, щоб колективно задовольняти потреби української держави перед лицем катастрофи цієї війни», – сказав Макрон.

За словами президента, загалом Франція виділила у 2022 році для України $1,7 млрд.

«Окрім гуманітарної допомоги, ми фактично надали українському уряду механізми прямої бюджетної допомоги і продовжуємо підтримувати та гарантувати інвестиції та експорт в Україну. Вони необхідні для відновлення української економіки у критичний момент та підвищення її стійкості у довгостроковій перспективі», – пояснив Макрон.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom