Україна отримала підтримку на понад $12 млрд: На допомогу ще чекають Харків, Суми та Чернігів

Share

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна отримала більш як $12 млрд підтримки у виді зброї та фінансів, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочого візиту у Варшаву

«Це кошти від союзників України, які допомагають нам захищати нашу свободу та протистояти агресії Росії. Український народ відчуває солідарність країн ЄС та всього цивілізованого світу», — зазначив прем’єр-міністр.

За словами Шмигаля, визначено 10 основних секторів та форматів майбутнього плану відновлення України. Ключовий із них — це членство в Європейському Союзі. А також йдеться про розвиток ВПК, енергетичну незалежність, дерегуляцію та мінімальне втручання держави в роботу бізнесу, підтримку переробки, кліматичну модернізація.

Прем’єр додав, що Україна також створює фонд відновлення — United24 Recovery.

«План відновлення України та Фонд United24 — це комплекс інструментів, який дозволить консолідувати допомогу від фінансових організацій, від країн-партнерів та інших джерел. Створено всю необхідну інфраструктуру для збору коштів у напрямку відновлення та відбудови України», — зазначив Шмигаль.

Він додав, що місяць тому керівництво України закликало європейські міста брати патронат над понівеченими українськими побратимами.

«Сьогодення перевершило мої очікування. Велика Британія зголосилася опікуватись відновленням Київського регіону. Данія взяла під патронат Миколаїв. Греція готова допомагати Одесі. Це хороший старт. Але вашої допомоги чекають Харків, Суми, Чернігів. Чекають сотні містечок та сіл по всій нашій країні», — сказав Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom