Данія допоможе відновлювати Україну, – Шмигаль

Share

Данія планує взяти участь у відновленні Миколаєва

Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і міністра закордонних справ Королівства Данія Єппе Кофода.

«Вдячний Данії за рішення взяти участь у відновленні міста Миколаїв разом з іншими міжнародними партнерами. Впевнений, це стане основою для залучення великого та середнього данського бізнесу до реалізації інфраструктурних проєктів в Україні», — сказав Шмигаль.

Сторони також обговорили процес відмови від російських енергоносіїв. Шмигаль порушив питання диверсифікації джерел постачання газу, а також поставки з Данії нафтопродуктів і сировини, необхідних для аграріїв.

«Це значно допоможе в проведенні посівної кампанії, оскільки ворог цілеспрямовано намагається зірвати її та спричинити дефіцит пального в Україні», — підкреслив прем’єр-міністр.

Шмигаль подякував Данії за політичну й фінансову підтримку. Він підкреслив, що Україна розраховує і на підтримку Данії в набутті статусу кандидата на членство в ЄС. Також країна очікує схвального рішення Європейської Комісії щодо призупинення на рік імпортних мит на весь український експорт до ЄС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom