Ахметов оцінив маріупольські комбінати в $10 млрд, вимагатиме від РФ відшкодування

Share

Довоєнна капіталізація металургійних комбінатів Азовсталь та ММК ім. Ілліча, якими управляє Група Метінвест, становила не менше 10 мільярдів доларів, повідомив Рінат Ахметов, мажоритарний акціонер групи в інтерв’ю виданню Le Temps.

«Ми готуємо судові позови, щоб вимагати від Росії відшкодування всіх збитків, заподіяних нашим компаніям», – сказав він.

Бізнесмен наголосив на тому, що дії російської армії в Маріуполі спричинили «трагедію та лихо, що не можна пробачити».

«І мирні жителі, і наші солдати перебувають у нелюдських умовах. Кожна хвилина зволікання може коштувати їм життя. Ми повинні зупинити це прямо зараз та евакуювати людей. Єдиний спосіб зробити це – узгодити гуманітарні коридори з залученням представників ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста», – зазначив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Водночас Ахметов висловив упевненість в тому, що Маріуполь завжди буде українським містом.

«Я вірю, що наші бійці зможуть відстояти місто і маріупольці будуть евакуйовані. Я також вірю, що російські солдати понесуть покарання за всі злочини, які вони скоїли в Україні та в Маріуполі», – сказав він.

Він також вважає за можливе відновити діяльність заводів, які зараз зазнають ракетних ударів, після того, як місто звільнять від окупантів.

Цьому сприяє «впевненість в Україні, героїзм і мужність наших воїнів, єдність української нації та безпрецедентна підтримка, надана нашій країні всім вільним і цивілізованим світом. Я дуже їм вдячний».