Україна та Румунія можуть розширити експортні коридори

Share

Україна та Румунія обговорюють можливе розширення експортних коридорів. Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Румунії Ніколає Чуке, передає прес-служба Кабміну

У контексті блокування Росією українських портів із метою створити продовольчу кризу у світі, Шмигаль і Чуку обговорили можливості розширення вже створених експортних коридорів територією Румунії та використання додаткових можливостей румунських морських портів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

«З метою збільшення транзитних спроможностей між Україною та Румунією пропонували б також розглянути можливість якнайшвидшого відкриття пункту пропуску «Дяківці (Україна) – Раковец (Румунія)» та подальшого надання йому статусу пункту пропуску для вантажного сполучення», — сказав Шмигаль.

Окрему увагу приділили питанню відновлення України. Вже зараз визволені населені пункти потребують відновлення електричних та енергетичних комунікацій, а також водопостачання.

«Значних зусиль необхідно буде докласти для безпосереднього відновлення житлового фонду та об’єктів соціальної інфраструктури. Українська сторона розраховує на активну участь Румунії у цих процесах», — наголосив Шмигаль.