Риженков припускає будівництво нових металургійних заводів у Маріуполі

Share

Група Метінвест може розпочати будівництво нових металургійних заводів у Маріуполі, якщо старі комбінати зруйновано повністю. Про це генеральний директор група Юрій Риженков повідомив в інтерв’ю Маріупольському ТБ. 

«Можна з нуля будувати заводи, це взагалі не проблема. Тим паче ми і збиралися будувати з нуля. Тобто наш план декарбонізації маріупольських заводів передбачав фактично будівництво нового виробництва з нуля. Ми, звісно ж, сподівалися, що працюватимемо старим виробництвом, поки будуємо інше, а потім перейдемо на нове. Ну, подивимося. Якщо комбінат (Азовсталь – ред.) зруйновано повністю, то відразу новий побудуємо», – сказав він. 

За його словами, зараз важко адекватно оцінити стан, у якому знаходяться комбінати у Маріуполі. 

«Ті оцінки, що ми зараз маємо, в діапазоні від того, що все повністю зрівняли з землею, до того, що серйозних пошкоджень на основних цехах немає. Тому складно сказати. Якщо це другий варіант, то на відновлення підуть місяці. Якщо це перший варіант – роки», – сказав Юрій Риженков.

Нагадаємо, раніше Риженков заявляв, що не має сумнівів у можливості відновити виробництво на металургійних комбінатах у Маріуполі. Зараз вони, як і все місто, зазнають нищівних ракетних ударів з боку російської армії. Риженков зазначав, що наразі є складнощі з оцінкою ступеня руйнування. В залежності від серйозності пошкоджень, відновлення роботи комбінатів може зайняти від кількох місяців до кількох років.