Ватажок терористів Пушилін фантазує щодо запуску ММК ім. Ілліча під окупацією «ДНР»

Share

Голова терористичної організації «ДНР» Денис Пушилін заявив про намір відновити виробництво на ММК імені Ілліча, що розташований в місті Маріуполь, яке окупанти тримають в облозі

Про це ватажок підконтрольних Росії бойовиків заявив у ефірі ток-шоу «60 хвилин» на пропагандистському телеканалі «Росія 1».

«У наших планах зараз провести оцінку. І вона вже поверхово, але почалася. У наших планах завод поновити – він має працювати. Продукція, вироблена на цьому заводі, затребувана зараз», – сказав Пушилін.

Він також оголосив про намір «модернізувати» виробництво, враховуючи, що власник групи «Метінвест» Рінат Ахметов «допустив …. загашені були домни, і низка технологічних процесів була порушена ще до серйозних руйнувань».

Ватажок «ДНР» додав, що «зараз територія заводу береться під охорону, йде оцінка завданих збитків».

Також раніше так званий «Фонд державного майна» «ДНР» повідомив про «подання позовних заяв до Арбітражного суду «ДНР» щодо визнання за терористами «права власності на безгосподарні нерухомі речі». Йдеться в тому числі про дочірнє підприємство «Ілліч-Рибак» ПАО «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча». 

Раніше в групі «Метінвест» заявляли, що її підприємства у Маріуполі ніколи не працюватимуть під російською окупацією.