Спалахи COVID-19 призвели до падіння виробництва сталі у Китаї

Share

У березні 2022 року виробництво сталі в Китаї впало більш ніж на 6% через нові спалахи коронавірусу та екологічні обмеження у промислових районах, повідомляє Reuters

За даними Національного бюро статистики, китайські метпідприємства минулого місяця виготовили 88,3 млн. т сталі проти 94,02 млн. т у березні 2021 року. 

Обмеження виробництва на північних металургійних заводах, які мали на меті зменшити забруднення та покращити якість повітря під час зимового опалювального сезону та Олімпійських ігор у Пекіні, планувалося припинити в середині березня, після того як вони були впроваджені приблизно півроку тому. 

Однак недавні спалахи COVID в КНР завдали удару як по виробництву, так і по споживанню сталі. Через обмеження по коронавірусу сталеливарні заводи не змозі поповнювати свої запаси сировини. Наприклад, наприкінці березня китайський металургійний центр Таншань оголосив тимчасовий карантин, що змусило заводи скоротити виробництво через перебої у постачанні. 

Крім того, карантин у Шанхаї після найгіршої хвилі COVID з моменту початкового спалаху коронавірусу в Ухані також негативно вплинув на споживання сталі, яке зазвичай досягає піку в період березня-травня. 

У 1 кварталі 2022 року Китай виробив 243,38 млн. т сталі, що на 10,5% менше, ніж 271,04 млн. т за аналогічний період 2021 року.