Росія просить Бразилію допомогти протистояти західним санкціям

Share

Росія звернулася до Бразилії з проханням про підтримку у Міжнародному валютному фонді, Світовому банку та групи провідних економік G20, адже вони хочуть відсторонити РФ від ухвалення рішень

Про це повідомляє Reuters з посиланням на листа міністр фінансів Росії Антона Силуанова до міністра економіки Бразилії Паула Ґедеса.

РФ просить Бразилію допомогти протистояти серйозним санкціям, запровадженим Заходом після вторгнення в Україну.

«За лаштунками ведеться робота в МВФ і Світовому банку, щоб обмежити або навіть виключити Росію з процесу прийняття рішень», – написав Силуанов.

Він не зазначав, які саме є перешкоди для участі Росії в цих установах, і його звинувачення Reuters не зміг підтвердити.

Лист, у якому не згадується війна в Україні, був датований 30 березня і переданий бразильському міністру послом Росії в Бразилії в середу.

Ерівалдо Ґомеш, секретар міністерства економіки Бразилії з міжнародних економічних справ, зазначив, що Бразиліа хоче, аби Росія залишалася частиною дискусій у багатосторонніх організаціях.

Минулого тижня міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що Сполучені Штати не братимуть участі в жодних зустрічах G20, якщо на них буде присутня Росія.

Ультраправий президент Бразилії Жаір Болсонару, який відвідав Москву за кілька днів до вторгнення, зберігав нейтральність Бразилії в питанні російської війни проти України, і не засудив вторгнення, через що зазнає критики з боку адміністрації Байдена.