Уряд виділив кошти на страхування залізничного експорту

Share

Уряд виділив кошти з резервного фонду державного бюджету для покриття страхування у разі відмови його надати страховими компаніями

Відшкодування передбачене для власників та операторів рухомого складу, допущеного до обігу залізницями колії європейського стандарту — у разі перебування такого рухомого складу на території України, повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідне розпорядження ухвалили 30 березня.

«У зв’язку з агресією Росії наразі неможливе здійснення експорту основних вантажів (зерно, руда, чорні метали тощо) через порти України. Саме на них припадало близько 70% товарообороту, – сказано в повідомленні. – Саме тому виникла необхідність перенаправлення вантажопотоків через міжнародні залізничні переходи України у Республіку Польща, Словацьку Республіку, Румунію, Угорщину та далі у Західну Європу.  Забезпечуючи компенсацію збитків для залізничних перевезень, уряд створює умови стабільної роботи нових логістичних маршрутів».

Державні компенсації також надаватимуться судновласникам у портах Дунайського регіону у разі відмови його надати страховими компаніями.