Опора України: Допомогу від «Метінвесту» отримали понад 294 тис. українців

Share

Понад 294 тисячі українців вже отримали харчові продукти й засоби гігієни у рамках гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», що створений групою «Метінвест» у координації з Фондом Ріната Ахметова

Про це повідомляє пресслужба «Метінвесту».

За час повномасштабної війни з-за кордону до України доставили понад 3900 тонн життєво необхідних вантажів. До проєкту долучилися 100 компаній зі всього світу: Німеччини, Італії, Польщі, Нідерландів, Іспанії, США, Великобританії, Швейцарії, Греції, ОАЕ та інших країн.

Допомогу доставляють вразливим категоріям громадян, родинам мобілізованих співробітників «Метінвесту» та пільговикам, ветеранам підприємств компанії, мешканцям шелтерів і жителям деокупованих територій. Географія охоплює 37 громад Донецької, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Окрім того, у межах проєкту «Рятуємо життя» до лікарень України доставили медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на загальну суму 240 тис. євро. Завдяки цьому медики зможуть допомогти понад 70 тисячам людей.

Також гуманітарні вантажі до лікарень Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам’янського, Покровська й Авдіївки доставляють за окремою програмою «Метінвесту» й Фонду Ріната Ахметова.

Загальна сума допомоги медикам у рамках двох проєктів становить майже 150 млн грн.

«Метінвест» задовольняє й інші нагальні потреби українських лікарень. Зокрема, від початку 2022 року металурги відвантажили медикам 1 350 тонн кисню для лікування хворих на коронавірус та інших киснезалежних пацієнтів», – зазначили у пресслужбі.

Група також допомагає жителям прифронтових регіонів підготуватися до зими. Зокрема, в укриття Авдіївки доставляють печі для обігріву приміщень і приготування їжі, а в Покровську працівники «Метінвесту» безкоштовно отримують тверде паливо для опалення домівок.

Крім того, в умовах воєнного часу «Метінвест» продовжує дбати про свою команду. Усім, хто евакуювався на підконтрольну Україні територію, група надає всебічну підтримку.

«Компанія підготувала понад 6000 місць тимчасового прихистку для співробітників і членів їхніх сімей. Також «Метінвест» допомагає облаштовувати міські й сільські прихистки. На підприємствах компанії з початку війни створені пункти збору гуманітарної допомоги, де переселенці можуть отримати речі першої потреби», – пояснили у пресслужбі. 

Для співробітників-переселенців з Маріуполя й Авдіївки компанія запровадила окрему програму перенавчання та працевлаштування. Для них нині відкриті 2000 вакансій на підприємствах у Покровську, Запоріжжі, Кривому Розі та Кам’янському.

«Таким працівникам компанія надає значну матеріальну підтримку у вигляді різних компенсацій, соціальних пільг, гуманітарної допомоги й гарантованого заробітку. Наразі працевлаштовані понад 4200 співробітників-переселенців», – повідомили у пресслужбі.

Співробітники «Метінвесту» та їхні діти також отримали можливість безоплатно навчатися у першому в Україні гірничо-металургійному університеті «Метінвест Політехніка». Восени понад 440 студентів розпочали навчання за сучасними інженерно-технічними спеціальностями.

Для психологічної підтримки працівників працює сервіс «Метінвест – разом!». За 8 місяців фахівці провели майже 1500 індивідуальних та групових консультацій.

Нагадаємо, за 250 днів повномасштабної російської агресії проти України група «Метінвест» спрямувала на підтримку армії, мирних жителів і своїх співробітників 2,1 млрд грн. Зокрема, 1,4 млрд грн направили на підтримку військових.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom