Опора України: «Метінвест» спрямував на підтримку армії та населення понад 2 млрд грн

Share

За 250 днів повномасштабної російської агресії проти України група «Метінвест» спрямувала на підтримку армії, мирних жителів і своїх співробітників 2,1 млрд грн. Зокрема, 1,4 млрд грн направили на підтримку військових

Наймасштабніші проєкти реалізуються в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова, повідомляє пресслужба групи.

Зокрема, «Метінвест» став одним із найбільших постачальників спецсталі та захисної амуніції в Україні. Оборонцям зі Збройних Сил України, Національної гвардії, Головного управління розвідки та інших військових структур передали 150 тисяч бронежилетів від «Метінвесту».

«Таким чином кожен десятий бронежилет в українській армії надав «Метінвест». Частина бронежилетів закуповується за кордоном, але більшість – виготовляється в Україні. Бронежилети також отримують військові медики, рятувальники ДСНС та співробітники комунальних підприємств», – зазначили в пресслужбі.

Крім того, компанія передала воїнам 23 тисячі касок і шоломів.

У лавах ЗСУ служать 7 тисяч працівників «Метінвесту», їм компанія надає захисну амуніцію.

«Металурги «Метінвесту» розробили захисні конструкції для військових. На фронт вже відправили 29 металевих укриттів для зміцнення окопів. Компанія планує щомісяця виготовляти й передавати на передній край 30 таких укриттів», – сказано в повідомленні.

У пресслужбі підкреслили, що група також забезпечує оборонців тактичним обладнанням, яке шукає та закуповує за кордоном. На фронт вже доставили 1750 тепловізорів, понад 800 дронів та 100 рацій.

Також компанія передала армії 268 автомобілів, зокрема, 20 машин швидкої допомоги, а також 500 тисяч літрів пального. Для додаткового захисту фронтових автівок військові можуть отримати спецсталь.

«Так само як і пластини для бронежилетів, Метінвест-СМЦ відвантажує їх безкоштовно за офіційним запитом», – зазначили у компанії.

Військові також отримали нове дефіцитне устаткування від «Метінвесту» –  15 супутникових артилерійських комплексів наведення вогню.

Рятувати життя захисників на фронті допомагають понад 31 тисяча аптечок і кровоспинних турнікетів.

Зі сталі «Метінвесту» виготовлені 76 тисяч протитанкових їжаків, а також мінібастіони, саперні кішки для дистанційного розмінування територій, польові пічки. Зокрема, у партнерстві з «Укртрансгазом» планується виготовити близько 5000 різних речей із металу.

«Від початку повномасштабної війни група «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського стала надійною опорою України в економічній, оборонній і соціальній сферах», – підкреслили у пресслужбі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom