Міністр оборони Туреччини обговорить з Шойгу «зернову угоду»

Share

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар 31 жовтня проведе телефонні переговори з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу щодо угоди з експорту українського продовольства

Голова Міноборони Туреччини зазначив, що призупинення «зернової ініціативи» не матиме користі ні Росії, ні Україні, ні комусь іншому, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на TRT.

Він додав, що Туреччина також обговорює питання «зернового коридору» з українськими офіційними особами.

«Ми ведемо переговори з міністром оборони України та міністром оборони Росії. Ми поспілкуємось з ними і спробуємо забезпечити продовження цієї ініціативи. Ця ініціатива буде», – сказав Акар.

Нагадаємо, 29 жовтня Міноборони Росії повідомило, що країна-агресор призупиняє участь у виконанні угод щодо вивезення зерна з заблокованих портів України. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, коли заблокувала рух суден із українським продовольством.

Представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи». З портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» 31 жовтня вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн української агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. 

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 31 жовтня заявив, що країна докладатиме зусиль щодо пошуку розв'язання глобальної продовольчої кризи попри вихід Росії з зернової угоди.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom