Уряд оцінює післявоєнну відбудову України в $750 млрд

Share

Європейські країни, допомагаючи відбудовувати Україну, знайдуть тут нові можливості для розвитку свого бізнесу

Таку думку на відкритті V українсько-німецького економічного форуму висловив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає «Укрінформ».

«Європа має бути самодостатньою в усіх сферах від безпеки до енергетики, і Україна може в цьому допомогти. Наше велике відновлення стане бустером для економіки Європи, трампліном, каталізатором – як хочете можете це називати. Я в цьому переконаний», – сказав Шмигаль.

За його словами, план відновлення України є грандіозним, хоча надзвичайно великими є збитки, які завдає Росія розв'язаною війною нашій країні.

«Наша оцінка ресурсів, потрібних для відбудови, наближається до $750 млрд. План відновлення України – не про те, як повернути все назад, а про те, як рухатися спільно уперед. В процесі нашої трансформації відкриються абсолютно нові можливості для європейського бізнесу», – переконаний прем'єр.

За його словами, такі можливості з'являться в енергетиці, аграрному секторі, військово-промисловому комплексі, ІТ та інших сферах.

«Україна може стати майданчиком для розміщення європейського виробництва поруч із ринком збуту. Для цього маємо кваліфікованих спеціалістів, розвинену логістику, потужну енергетику, природні ресурси», – додав глава уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom