Зеленський попередив про підготовку Росією підриву Каховської ГЕС

Share

Російські війська вже замінували Каховську ГЕС і можуть її підірвати, заявив президент Володимир Зеленський ввечері 20 жовтня

«Черговий теракт, до якого Росія готується на Каховській гідроелектростанції. За нашою інформацією, агрегати й дамба Каховської ГЕС заміновані російськими терористами. Зараз усі у світі мають діяти потужно й швидко, щоб не допустити ще й такого російського теракту», – цитує Зеленського «Бізнес.Цензор».

Глава держави наголосив, що підрив дамби означатиме масштабну катастрофу.

«Звичайно, ми розуміємо, що окупантам байдуже, що буде з територією України. Вони цим своїм терактом можуть знищити, серед іншого, навіть можливість постачання води з Дніпра до Криму. Північнокримський канал у разі руйнації дамби Каховської ГЕС просто зникне», – зауважив президент.

«Ми маємо зараз усі разом – усі європейці, усі лідери світу, усі міжнародні організації – дати зрозуміти державі-терористу, що такий теракт на Каховській ГЕС означатиме абсолютно те саме, що й застосування зброї масового ураження. Наслідки для Росії мають бути відповідними. Світ повинен реагувати превентивно. Це ключове зараз», – додав Зеленський.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom