Видатки на відновлення української інфраструктури повернуть за рахунок активів РФ, – Зеленський

Share

Всі видатки на захист енергооб?єктів і відновлення інфраструктури після російських терористичних ударів будуть відшкодовані за рахунок російських же активів

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні 20 жовтня, передає «Укрінформ».

«Росія намагається знищити енергетичну систему України, змусити наш народ страждати ще більше, але лише мобілізує цим міжнародну спільноту, щоб вона більше допомагала нам і більше тиснула на державу-терориста. А всі наші видатки на захист наших енергооб?єктів і на відновлення нашої інфраструктури після російських терористичних ударів будуть відшкодовані за рахунок російських же активів», – сказав він.

За словами президента, російські війська продовжують завдавати ударів ракетами й дронами по українських електростанціях, однак Україна робить все, щоб отримати більше сучасних та ефективних систем ППО й ПРО.

«І буде день, коли ми прозвітуємо, що українське небо стало повністю захищеним від російських ракет, іранських дронів і будь-яких інших носіїв зла», – сказав Зеленський.

Президент нагадав, що РФ шантажує Європу газом і нафтою, організовує диверсії на підводних газогонах і критично важливих кабелях тощо. Але країна-терорист «лише втратила свою вагу на європейському енергетичному ринку і обов’язково отримає до себе ставлення як до найбільш відмороженого міжнародного злочинця».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom