Росія відновлює «голодні ігри» та загрожує зерновій угоді, – Кулеба

Share

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на вимоги Росії щодо «зернової угоди», закликавши всі держави і організації дати зрозуміти Москві, що шантаж має припинитися.

«Росія робить саме те, про що ми попереджали: відновлює «голодні ігри» та загрожує Чорноморській зерновій ініціативі. Я хочу, щоб кожна африканська, азійська, близькосхідна родина знала: Україна не висуває додаткових вимог, ми хочемо, щоб коридор продовжував працювати», – цитує Кулебу «Укрінформ».

Глава української дипломатії також підкреслив, що настав час захистити чорноморський зерновий коридор.

«Я закликаю всі держави та організації чітко дати зрозуміти Москві: шантаж повинен припинитися, і Росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Мій заклик особливо стосується держав, які покладаються на експорт зерна з України», – звернувся міністр.

13 жовтня постійний представник країни-агресора при ООН у Женеві Геннадій Гатілов заявив, що РФ направила ООН перелік вимог і погрожує вийти із «зернової угоди» у випадку їх невиконання. «Зернова угода», що зробила можливим вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», була укладена Україною, РФ, Туреччиною та ООН у Стамбулі 22 липня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom