Споживання е/е по Україні має зменшитися ввечері на 25%: Шмигаль звернувся до бізнесу та громадян

Share

Задля уникнення планових відключень споживання електроенергії ввечері по Україні має зменшитися на 25%

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Очільник уряду звернувся до громадян та бізнесу із закликом зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 задля стабілізації енергосистеми, яка постраждала внаслідок російських ракетних обстрілів.

«Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах», — зазначив Шмигаль.

Водночас із метою уникнення планових відключень необхідно досягти зменшення споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 загалом по Україні на 25%.

«Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення», — сказав Шмигаль.

Глава уряду також додав, що після увімкнення опалення варто заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, мінімально допустима температура в приміщеннях цієї зими буде 16 градусів, а середня — 18 градусів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom