Україна припиняє експорт е/е через російські обстріли енергетичних об’єктів

Share

Російські ракетні обстріли, що 10 жовтня вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну припинити з 11 жовтня експорт електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

У Міненерго підкреслили, що українська електроенергія, яку країна експортувала після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми

«Навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що більше 7 місяців перебуває в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії», – підкреслили у відомстві.

 

Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому Росія знищує енергосистему України, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Вранці 10 жовтня російська армія завдала масованого обстрілу території України. За даними Міноборони, було випущено 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО. У ДСНС повідомляють про 8 загиблих та 36 поранених. Внаслідок російських ударів були пошкоджені 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom