НБУ не бачить підстав для корекції курсу

Share

Підстав для здійснення нової курсової корекції зараз немає, вважає заступник голови Національного банку Юрій Гелетій. Таку заяву він зробив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ситуація на безготівковому валютному ринку помітно покращилася, міжнародні резерви зросли, і НБУ може надалі підтримувати їх на достатньому рівні, в тому числі завдяки міжнародній допомозі.

«Найбільша частка валютних операцій здійснюється у безготівковому сегменті, тому вести мову про те, що тимчасові коливання на готівковому сегменті можуть стати підставою для курсової корекції, було б явним перебільшенням», – зазначив він.

«Коли ми здійснювали коригування курсу в липні, то насамперед вирішували в той час проблему накопичених макроекономічних дисбалансів. Зараз ситуація значно краща, ніж у червні та липні», – пояснив Гелетій.

В НБУ очікують на поступове згасання психологічного чинника та остаточне вирішення проблеми з дефіцитом валюти, що сприятиме поліпшенню ситуації на готівковому валютному ринку.

«Позитивний вплив на готівковий ринок від ухвалених нами у попередні місяці рішень має збільшуватися. Мова і про надання можливості громадянам купувати валюту з подальшим вкладенням її на депозит, і про дозвіл банкам збільшити пропозицію», – додав він.

Нагадаємо, напередодні Сенат США проголосував за виділення Україні пакету фінансової допомоги у розмірі $12,4 млрд

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom