Канада допоможе у відновленні залізничної інфраструктури України

Share

Канадські партнери приєднаються до розв'язання логістичних проблем для розширення пропускної спроможності української залізниці

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«З початку повномасштабного вторгнення Росії пошкоджено або втрачено контроль на 6 тисячах кілометрів колій залізниці, зруйновано півсотні мостів, перестали функціонувати десятки вокзалів та станцій. Разом з канадськими партнерами домовились про створення спільної робочої групи, де разом визначимо пріоритетні проєкти співпраці. Розраховуємо, що уже найближчим часом вийдемо на конкретні проєкти та розпочнемо їх втілення в життя», — сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Зокрема, Канадська тихоокеанська залізнична компанія (CP) і Канадська національна залізниця (CN) нададуть експертну підтримку «Укрзалізниці» в питаннях управління, розвитку логістичних можливостей та відбудови інфраструктури.

Також Кубраков запросив канадських партнерів до участі в реалізації ключових інфраструктурних проєктів в сферах дорожнього господарства, розвитку водного транспорту та портової галузі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom