Метінвест налагодив постачання слябів для італійських заводів із Запоріжжя

Share

Італійські заводи Групи Метінвест отримують сляби для виробництва прокату від європейських, азійських та латиноамериканських постачальників. Напівфабрикати також надходять із Запоріжжя, де розташований один із активів групи – комбінат «Запоріжсталь», розповів гендиректор Метінвесту Юрій Риженков в інтерв’ю виданню «НВ».

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну італійські підприємства компанії отримували сляби з «Азовсталі» в Маріуполі.

«У нас є кілька джерел. Ми купували у Південно-Східній Азії, дивилися на бразильські сляби. Ми купуємо європейський сляб. Наприклад, Acciaierie di Italia Holding у Таранто (колишній ILVA). Ведемо переговори з US Steel у Кошице, з Liberty. Невеликими партіями шукаємо сляби», – зазначив Риженков.

Частина заготовки надходить із України. Втім на «Запоріжсталі», за словами гендиректора, процес налагодження виробництва слябів ще триває. «Це катаний сляб, але вже перші успіхи у нас є. Більше того, ми маємо внутрішньокорпоративну синергію. Ми виготовляємо злиток з конвертерної сталі на Каметсталі, після цього прокочуємо його сляб на Запоріжсталі. Сляб йде на європейські активи та перекатується на листи», – пояснив він.

Окрім того Риженков розповів ситуацію з постачанням коксу на українські комбінати. Після зупинки Авдіївського коксохіму Метінвест використовує інші наявні потужності для його виробництва. Зокрема, це два заводи в Кам’янському та один у Запоріжжі

«Є ще два коксохіми, куди ми поставляємо наше вугілля на переробку, назвемо так, і забираємо кокс. Це АрселорМіттал у Кривому Розі та колишній ДМЗ ім. Петровського у Дніпрі. З поточним завантаженням металургії нам цих потужностей вистачає. Якщо підніматимемо виробництво, то доведеться шукати додатковий кокс», – зазначив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom