ЄІБ найближчими тижнями організує місію в Україну, — Шмигаль

Share

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 15 вересня провів онлайн-розмову з президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойером. Сторони обговорили відновлення України та підтримку малого й середнього бізнесу в нашій державі

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Шмигаль високо оцінив надання підтримки з боку Європейського інвестиційного банку в межах спільних проектів у розмірі 639 млн євро.

«Кошти були спрямовані на фінансування першочергових соціальних, гуманітарних видатків», — сказав очільник уряду.

Шмигаль і Хойер обговорили перспективи й бачення відновлення України та участь ЄІБ у цьому процесі. Як зауважив прем’єр-міністр, головні принципи Лугано є рамкою для майбутнього плану відновлення, і Україна активно працює з партнерами для створення відповідної платформи середньострокової та довгострокової відбудови.

«Переконаний, що швидкий процес євроінтеграції України та отримання повноцінного членства також покращить співпрацю з ЄІБ, адже це хороша основа для старту нових проектів відновлення, модернізації та реформування нашої країни», — зазначив прем’єр-міністр і наголосив, що водночас деякі об’єкти інфраструктури необхідно відновити вже зараз. Для цих потреб у цьому році Україні необхідно $3,4 млрд.

Шмигаль висловив сподівання, що Європейський інвестиційний банк долучиться до фінансування відновлення України, а також до державної програми грантової підтримки малого й середнього бізнесу.

«Сьогодні держава розуміє, що великі підприємства перебувають під загрозою обстрілів Росії. Частина з них уже має пошкоджену або зруйновану інфраструктуру, внаслідок чого багато людей залишилися без роботи. Тож наша мета — швидко створити багато робочих місць, і ми бачимо реалізацію цього завдання в розвитку й створенні мікро, малого й середнього бізнесу», — зазначив глава уряду.

Хойер зі свого боку під час розмови ініціював відправлення наступної місії Європейського інвестиційного банку в Україну.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom