Шмигаль констатував «буксування» у подальшій співпраці з МВФ

Share

Україна закликає міжнародних партнерів сприяти активізації співпраці з Міжнародним валютним фондом, оскільки фонд є опорою подальшого фінансового розвитку держави

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), що відбулася в Києві 9-10 вересня.

«У 2014-2015 роках, коли розпочалася ця війна, ми мали хороші відносини з МВФ. Фонд був дійсно лідером із підтримки України. Ми отримали тоді $17 млрд. МВФ проявив доволі оперативну реакцію на початку повномасштабного вторгнення в березні, коли ми отримали дуже швидку допомогу від них. Зараз, на жаль, маємо буксування. Сподіваємося та працюємо з нашими партнерами, щоб прискорити співпрацю й реакцію МВФ, який покликаний підтримувати країни в такій ситуації, як наша», — сказав Шмигаль.

Як відзначив прем’єр-міністр, Україна сьогодні витрачає значні кошти на фінансування армії та соціальні зобов’язання: пенсії, виплати ВПО, розмінування. За словами очільника уряду, близько 40% бюджету допомагають фінансувати міжнародні партнери.

«США та Європейський Союз взяли на себе лідерські позиції в цьому напрямку підтримки», — зазначив Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom