ЄК надасть оцінку Україні як кандидату в ЄС наступного року

Share

Єврокомісія надасть Україні оцінку як країні-кандидату в 2023 році, заявив європейський комісар з переговорів про розширення та європейську політику сусідства Олівер Варгеї на пресконференції після закінчення засідання Ради асоціації Україна-ЄС

«Ми дамо нашу оцінку Україні як країні-кандидату наступного року. Нещодавно ми підготували наші висновки і ще працюватимемо над іншою частиною висновків щодо рівня відповідності України законодавству ЄС. Це ми маємо зробити до кінця року», – цитує Варгеї «Інтерфакс-Україна».

Говорячи про перспективу надання Україні членства в ЄС, єврокомісар констатував, що процес розширення «ґрунтується на заслугах і завжди залежить від того, наскільки виконані Копенгагенські критерії».

«Коли ви подивитеся на наші висновки, ви побачите дуже чітко, що потрібно зробити для того, щоб набути статусу кандидата. Це сім критеріїв, де, як ми розуміємо, Україна вже досягла певного просування», – деталізував Варгеї.

За його словами, попереду «ще багато роботи»: «Завжди легко говорити про дати, про наступні кроки, але головне – виконувати практичну роботу».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom