Україні необхідні одноразові та мобільні зерносховища загальною ємністю до 20 млн тонн, – Мінагрополітики

Share

Україні для зберігання сільгоспкультур у поточному сезоні будуть потрібні одноразові та мобільні зерносховища загальною ємністю до 20 млн тонн. Необхідне обладнання вже вдалося законтрактувати, однак активні закупівлі Україною альтернативних зерносховищ критично зменшили їх запаси на світовому ринку

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський в ефірі Всеукраїнського телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

«Україна, можливо, забрала всі одноразові системи для зберігання врожаю, які зараз доступні на світовому ринку, вони переважно йдуть в Україну. Тому український ринок і держава підстрахувалися, і я сподіваюся, що особливих проблем із зберіганням урожаю не буде», – сказав Сольський.

Він уточнив, що більшу частину мобільних сховищ для зберігання врожаю закупив український агробізнес за власні кошти.

«Судячи з нашого моніторингу ринку та спілкування з його учасниками, 15-19 млн тонн одноразового зберігання законтрактував бізнес, а також за допомогою міжнародних коштів та через організацію ФАО ООН було закуплено та проведено тендер цього місяця з ініціативи МінАПК на приблизно 6 млн тонн одноразового зберігання», – уточнив міністр.

За його словами, напередодні було проведено окремий тендер від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на закупівлю для України мобільних силосів для зберігання більш ніж на 1 млн тонн сільгоспкультур, а також обладнання для їх завантаження та вивантаження.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom