Президент ЄІБ закликав відновлювати Україну, не чекаючи «великого миру»

Share

Міжнародна спільнота має займатися відбудовою України вже зараз, не чекаючи, коли настане «великий мир», вважає президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хоєр

Про це він заявив під час виступу на конференції «Форум 2000» у Празі, передає «Укрінформ».

«Нам треба бути активними, і це треба робити зараз. Є люди у правлінні банку, зокрема міністри фінансів, які, звичайно, дуже відповідально підходять до коштів банку, і кажуть: коли є ризик, що щось відбудоване нами буде знову зруйновано росіянами, то нам краще цього не робити. На моє переконання, це цілком неправильно», – заявив Хоєр.

За його словами, ті території України, які є вільними чи були визволені, «нестимуть основний тягар у відбудові» і вони «підтримують зараз функціонування економіки України».

«А тому ці частини ми маємо підтримати просто зараз… З 2007 року ми профінансували багато шпиталів в Україні, які під час війни були зруйновано. Робота цих шпиталів потрібна вже зараз. Ми не можемо чекати, допоки встановиться «великий мир», – наголосив президент ЄІБ.

За його словами, зараз спостерігаються труднощі з бюджетними грошами для фінансування відбудови України, їх недостатньо, а тому потрібна мобілізація приватного сектора з цією метою.

«В останні кілька років у нас був інструмент всередині ЄС – Європейський фонд гарантій. І щось схоже могло б бути відтворено і тут», – додав президент ЄІБ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom