У безпечні регіони України релокували 725 підприємств

Share

Кількість переміщених за програмою релокації до безпечних регіонів підприємств досягла 725, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна

528 уже відновили свою діяльність на новому місці, цитує її «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що це на 61 підприємство більше, ніж на середину липня та на 138 – ніж на кінець травня.

За словами Бережної, ще 284 компанії зараз здійснюють пошук відповідної локації чи способу транспортування.

Загалом на єдиній онлайн-платформі взаємодії учасників програми релокації ДП «Прозоро.Продажи» заявки на переміщення зареєстрували 1816 підприємств, водночас 601 компанія відмовилася від релокації у зв'язку з деокупацією територій України.

Заступниця міністра додала, що серед релокованих підприємств, які вже відновили свою діяльність на новому місці, найбільшу частину складають бізнеси у сфері оптової та роздрібної торгівлі – понад 40% та у сфері переробної промисловості – 30%.

Також серед переміщених компаній майже 7% провадять діяльність у сфері інформації та телекомунікації, 6% – професійної, наукової та технічної діяльності, 4% – у сфері будівництва.

Найбільше підприємств релокувалось у Львівську (29%), Закарпатську (18%), Чернівецьку (13%), Тернопільську (8%) та Хмельницьку (7,6%) області.

Станом на кінець липня повідомлялося, що в рамках програми релокації бізнесу 692 підприємства переміщено із зони активних бойових дій в безпечні регіони України, із них вже 477 компаній відновили свою роботу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom