ВР направила майже 13 млрд грн на закупівлю газу

Share

Верховна Рада направила 12,7 млрд грн кредитних коштів на закупівлю газу для проходження опалювального сезону, повідомив народний депутат Ярослав Железняк

За ухвалення в цілому проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (№7681) проголосували 266 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів, передає УНІАН.

Так, законопроект передбачає додаткові видатки Міністерству енергетики України на придбання природного газу для проходження опалювального сезону 2022-2023 років за загальним фондом у сумі 12,7 млрд грн. Фінансування відповідних видатків передбачається здійснювати за рахунок збільшення державних зовнішніх запозичень. Железняк пише, що ці виділені кошти – кредит від уряду Канади.

Наприкінці липня 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким забороняється підвищення тарифів на тепло для населення шляхом залучення понад 125 млрд грн (від міжнародних партнерів) на покриття різниці тарифів. Мораторій буде діяти протягом воєнного стану і ще шість місяців після його закінчення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom