До кінця року на приватизацію виставлять до 150 об’єктів

Share

В Україні до кінця року планують оголосити аукціони на приватизацію до 150 об'єктів і отримати за це приблизно 600 млн грн

Про це повідомила виконувачка обов’язків голови Фонду держмайна Ольга Батова, передає УНН.

«Планується приватизація в регіонах, де не ведуться активні бойові дії, а саме це і передбачає постанова Кабміну, яка була прийнята у вівторок. Там передбачаються регіони, у яких дозволена ця мала приватизація у воєнний час», – сказала Батова.

За її словами, це здебільшого західні регіони, центральна частина України.

«Вже сьогодні ми плануємо, якщо буде опублікована ця постанова, оголосити вже перші два аукціони на спиртові заводи ДП «Укрспирту». Це буде у Тернопільській області. Загалом ми плануємо до кінця року оголосити аукціони на приватизацію приблизно до 150 об'єктів, але коли я кажу об'єкти, це мається на увазі від окремих будівель, у тому числі, наприклад, у селах і селищах до, як я вже зазначила, на прикладі спиртових активів», – розповіла Батова.

За її словами, до кінця 2022 року планується отримати від приватизації приблизно 600 млн грн.

«Але якщо все буде гаразд, і буде ріст цін на Prozorro протягом аукціонів, то може вдасться залучити до 1 млрд грн. Але потрібно розуміти, що залучення коштів до бюджету одноразово від продажу активу, приватизації не є головна мета наша, головна мета – це передати активи, які не працюють, чи збиткові, чи працюють неефективно для того, щоб приватний власник налагодив там роботу, вклав інвестиції, модернізувавши ці підприємства і створив робочі місця», – сказала Батова.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom