Байден оголосив про рекордний пакет допомоги для України

Share

Президент США Джозеф Байден 24 серпня оголосив про рекордний пакет військової допомоги Україні на майже $3 млрд. Відповідний документ оприлюднив Білий дім

«Шість місяців безперервних нападів лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за 31 рік незалежності. У рамках зобов'язання підтримувати народ України я з гордістю оголошую про найбільший на сьогодні транш допомоги в галузі безпеки», – цитує повідомлення «УНІАН».

Зазначається, що рекордний пакет військової допомоги включає системи ППО, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари. У якійсь кількості та коли приїде – наразі не розголошується.

Як інформує АВС News, на відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити середньострокову і довгострокову оборонну позицію.

Зокрема, туди увійдуть бойові дрони Puma та ScanEagle. які допоможуть ЗСУ першими фіксувати супротивника та знищувати точними ударами як вдень, так і вночі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom