Росія заблокувала резолюцію про експорт українського зерна в ООН

Share

Рада Безпеки ООН через позицію російських дипломатів не змогла погодити резолюцію, яка вітає укладену минулого тижня в Стамбулі угоду щодо розблокування експорту сільгосппродукції з українських морських портів

Про це посол Норвегії в ООН Мона Юул повідомила агентству Associated Press, передає Інтерфакс-Україна.

«Норвегія та Мексика вже кілька днів працюють над тим, щоб об'єднати Раду в одному посланні, вітаючи важливу угоду щодо відновлення експорту зерна, продуктів харчування та добрив через Чорне море. Ми шкодуємо, що це було неможливо», – заявила дипломатка.

АР із посиланням на дипломатів Ради безпеки ООН зазначає, що РФ заперечує проти цього проєкту заяви щодо зернової угоди, оскільки в ньому згадується засудження генсеком ООН Антоніу Гутеррішем суботнього авіаудару росіянами по території Одеського порту.

«Заява Ради безпеки, яка вітає угоду і дає високу оцінку зусиллям генерального секретаря, була б важливим сигналом», – додала Юул.

За даними агентства, підготовлена ??Норвегією та Мексикою заява мала вітати досягнутий під час підписання 22 липня зернової угоди прогрес, оцінити зусилля Гуттереша та влади Туреччини під час його підготовки та закликати підписантів документа до якнайшвидшого виконання взятих у Стамбулі зобов'язань.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom