Єгипет розірвав контракт на постачання українського зерна

Share

Влада Єгипту розірвала контракт з Україною на постачання зерна. Каїр забронював 240 тисяч тонн української пшениці

Зерно повинні були поставити в лютому і березні, але його не відвантажили через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. При цьому куплена Єгиптом пшениця не змогла покинути українські порти – один суховантаж застряг в порту, а чотири інших ще необхідно завантажити, передає УНІАН із посиланням на Reuters.

Повідомляється, що Генеральне управління Єгипту з постачання товарів зняло з торгових компаній Nibulon і Inerco від зобов'язань попри те, що в контрактах немає пункту про форс-мажор.

Єгипет є найбільшим у світі імпортером пшениці. Країна залежала від постачання українського зерна. З 24 лютого влада намагається диверсифікувати постачання пшениці, купивши в липні більше мільйона тонн через тендери та прямі закупівлі.

При цьому в США читають, що Москва навмисно перешкоджає експорту зерна з українських портів в Чорному морі до «тих, хто найбільше страждає найгострішою нестачею продовольчої безпеки». При цьому Кремль через своїх пропагандистів поширюватиме фейки про те, що санкції нібито стосуються продажу продуктів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom