У Німеччині підтвердили скорочення поставок газу «Північним потоком-1»

Share

Російський «Газпром», як і обіцяв, з 27 липня скоротив поставки газу до Німеччини газопроводом «Північний потік-1» до 20% від його пропускної потужності

Як повідомляє Deutsche Welle, скорочення поставок вранці 27 липня підтвердив глава Федерального агентства з мереж Клаус Мюллер, передає «УНІАН».

Він додав, що протягом дня відомство спостерігатиме, чи надходитиме газ в даному обсязі.

Одночасно «Газпром» збільшив поставки магістральним газопроводом «Трансгаз», що проходить з України через Словаччину, у порівнянні з показниками попередніх днів, повідомив оператор газопроводу Eugas.

У місті Вельке-Капушани на кордоні з Україною, що є початковою точкою словацької ділянки газопроводу, були заявлені поставки в обсязі 68,6 млн кубометрів газу, днем раніше даний показник становив 36,8 млн кубометрів.

Як зазначає dpa, це свідчить про те, що «Газпром» прагне компенсувати недостатні поставки в Європу через «Північний потік-1». Додаткові обсяги поставок «Трансгазом» приблизно відповідають зниженню поставок СП-1.

Увечері 25 липня «Газпром» поширив заяву про зупинення через ремонтні роботи експлуатації газотурбінного двигуна Siemens на компресійній станції «Портова», що відповідає за прокачування газу трубопроводом «Північний потік-1». У зв'язку з виведенням турбіни з експлуатації поставки російського газу «Північним потоком-1» скоротяться з 27 липня до 33 млн куб. м на добу, що становитиме близько 20% від пропускної потужності, вказав російський концерн.

Разом з тим в Мінекономіки Німеччини вважають, що «технічні причини для скорочення поставок відсутні».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom