Ердоган сподівається на підписання угоди щодо «зернового коридору» на цьому тижні

Share

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче, щоб угоду щодо зернового коридору через Чорне море підписали на цьому тижні

Ердоган підкреслив, що Туреччина давно і наполегливо працює над експортом українського зерна через Чорне море та повідомив, що на технічній нараді, яка відбулася минулого тижня в Стамбулі, досягли домовленості щодо основних напрямків процесу в межах плану ООН, передає «УНН» з посиланням на BBC News Türkçe.

«Тепер ми хочемо викласти цю угоду у письмовій формі цього тижня. Ми сподіваємося, що план почне реалізовуватися найближчими днями», – сказав Ердоган.

«Процес здійснюватиметься із координаційного центру, який буде створено у Стамбулі. Окрім нашої країни, там будуть представники Росії, України та ООН. Наша країна, яка користується довірою всіх зацікавлених сторін, координуватиме процес здоровим чином із міжвідомчим підходом. З погляду глобальної продовольчої безпеки. Ми продовжуємо наші інтенсивні зусилля, щоб завершити цей важливий та чутливий процес», – додав президент Туреччини.

В ООН сказали, що за підсумками чотиристоронніх переговорів у Стамбулі щодо відновлення експорту продовольства з українських портів було досягнуто прогресу, проте про перспективи мирного врегулювання російсько-української війни говорити зарано.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom