Логістичні витрати «Інтерпайпа» збільшилися у 2,5-3,5 рази – CEO

Share

Вартість транспортування продукції української промислової компанії «Інтерпайп» від українського заводу до клієнта зросла у 2,5-3,5 рази у порівнянні з довоєнними часами. Про це повідомив Андрій Коротков, генеральний директор «Інтерпайп».

«У порівнянні з довоєнними часами вартість транспортування зросла у 2,5-3,5 рази від українського заводу до клієнта. Цифри дуже різняться залежно від різних транспортних схем. Якщо в довоєнний час витрати на логістику займали 3-4% у собівартості продукції, то зараз вони збільшилися щонайменше у два з половиною рази», – сказав він у інтерв’ю виданню «Форбс-Україна».

За його словами, після 24 лютого у дорозі до клієнтів було багато тисяч тонн продукції. Особливо складною була ситуація в портах Одеси та Чорноморська, оскільки продукція, що мала бути навантажена на судна, виявилася заблокованою.

«Інтерпайп» почав вивозити до Європи продукцію автомобільним та залізничним транспортом з подальшою перевалкою через порти. Проте з’явилася нова проблема – зменшилась кількість автомобільних перевізників. Після 24 лютого жодна європейська компанія не надавала свої авто для вивозу продукції з Дніпра чи Нікополя. Водночас українські перевізники підвищили ціни на свої послуги. Більш того, всі українські експортери спрямували свої транспортні потоки через найближчі порти Румунії, які виявились нездатними переробити весь обсяг нових вантажів. Наприклад, у румунів був відсутній досвід перевалки труб і залізничних коліс. Однак поступово нова система перевезень почала формуватися», – сказав він.

Як повідомив А. Коротков, на сьогодні основними портами відвантаження для «Інтерпайп» є румунські. «Ми також намагаємось налагодити коридор на північ Європи. Проте це не польські порти у Гданську чи Ґдині, оскільки раніше із трубами вони не працювали. Тому ми вирішили перевалювати свою продукцію ще через порти Бельгії та Нідерландів. Однак цей коридор – ще довша дорога, ніж через Румунію», – відмітив CEO.

За його словами, довезти продукцію автомобілями чи залізницею до країн Бенілюксу складно та дорого. «Тому Interpipe намагається освоїти перевезення на північний захід Європи через Дунай. Спочатку продукція довозиться автомобілями до українського порту Ізмаїла, звідки вона на морській баржі вирушає до румунського порту Галац і потім вже річковими баржами йде вгору за течією Дунаєм до північного заходу Європи. Проте поки що це лише тестові партії», – підкреслив він.

Інтерпайп – українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2021 році Інтерпайп реалізував 602 тис. т трубної продукції та 174 тис. т залізничної продукції. Продаж залізничних продуктів здійснюється під брендом KLW.

В Інтерпайпі працюють 10 тис. співробітників. У 2021 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів майже 3 млрд грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom