Рада ЄС узгодила сьомий пакет санкцій проти Росії

Share

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу 18 липня узгодили новий санкційний пакет проти Росії – там немає додаткових заборон щодо постачання енергоносіїв

Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Origo, про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

За його словами, новий санкційний пакет переважно стосується уточнень попередніх санкційних обмежень проти Росії. Глава угорського МЗС окремо наголосив, що там немає санкцій проти енергосектора Росії – приміром, щодо «Газпромбанка».

«Ми дуже чітко зазначили: якщо до санкційного списку буде включено «Газпромбанк», Угорщина не зможе підтримати це, тому запропоновані санкції, яка вже надійшла до нас, не стосуються «Газпромбанка», оскільки немає обмежень щодо транспортування енергоносіїв», – додав Сійярто.

Крім того, він підтвердив включення ембарго на золото з Росії та посилення регулювання торгівлі товарами так званого подвійного призначення, подальших обмежень у сферах державних закупівель і фінансових послуг.

До санкційного списку також будуть додані 48 фізичних і дев’ять юридичних осіб – серед них заступник прем’єр-міністра Росії, керівники федеральних суб’єктів РФ і топменеджмент «Сбєрбанка».

Євросоюз вже ухвалив шість пакетів санкцій проти Росії через те, що вона свідомо порушила міжнародне право, коли розпочала вторгнення до України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom