«Новомосковський посуд» відновив довоєнні обсяги виробництва та шукає постачальників у ЄС

Share

«Новомосковський посуд» відновив довоєнні обсяги виробництва та продажі до 70%, а у червні навіть перевиконав скоригований план на 8%

Про це повідомляє прес-служба української промислової компанії «Інтерпайп».

У корпорації зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення робота заводу була паралізована повністю. Перший місяць виробництво вимушено простоювало, були втрачені контракти з традиційними клієнтами у Середній Азії та СНГ, продажі в Україні впали майже до нуля.

Вже в квітні «Новомосковський посуд» почав працювати однією зміною, проте стикнувся з численними проблемами. Зокрема, ціни на сировину різко зросли: метал подорожчав на 29%, фрит – на 44%, електроенергія – на 40%. Більш того, через зруйновану логістику транспортне плече доставки продукції збільшилось майже втричі, до 30 днів, а разом з тим і її вартість.

До того ж через руйнування та окупацію Маріуполя втрачений постачальник холоднокатаного металу для виробництва емальованого посуду. Наразі є запас сировини на кілька місяців, що допоможе втримати рівень виробництва та зберегти робочі місця, і підприємство шукаємо нових постачальників, головним чином, у Євросоюзі.

«Аби зупинити падіння продажів ми посилили команду з продажів у Європу. Західноєвропейські споживачі відмовляються від російського посуду і переходять на українську продукцію. Також ми розширили клієнтську базу у дружніх нам країнах Прибалтики та Східної Європи, розробили маршрути для доставки посуду у Грузію, Вірменію та Азербайджан», – розповів директор «Новомосковського посуду» Миколай Коба.

У травні відновили роботу із найбільшими українськими клієнтами – мережами АТБ та «Епіцентр», спростили систему знижок для інших гуртових клієнтів, адже їх склади у Харкові, Києві були знищені бомбами.

«Підтримуємо тренд та у липні готуємось до виробництва десятків тисяч одиниць кухлів та маленьких мисок з деколями з патріотичними мотивами», – розповів Коба.

«Інтерпайп» – українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2021 року «Інтерпайп» реалізував 602 тис. т трубної продукції та 174 тис. т залізничної продукції. Продаж залізничних продуктів здійснюється під брендом KLW.

В «Інтерпайпі» працюють 10 тис. співробітників. У 2021 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів майже 3 млрд грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom