Найбільші російські банки призупинили валютні перекази

Share

Найбільший російський банк – «Сбєрбанк», а також банк «ВТБ» призупинили можливість переведення валюти в інші російські банки

У колцентрах банків пояснили ці обмеження неможливістю гарантувати здійснення подібних трансакцій у «поточній ситуації», пише російський «Коммерсант».

«Щодо валютних переказів між банками, навіть щодо Росії, вони можуть бути обмежені у зв'язку з поточною ситуацією. Банк не може гарантувати, що валютний переказ в інший банк у вас пройде. Тільки якщо конвертувати гроші в рублі і вже в рублях їх переказувати», – розповів представник «Сбєрбанку».

З офіційного мобільного додатку банку видалили опцію валютних переказів.

Аналогічним чином ситуацію прокоментували і у ВТБ: «Наразі перекази в інші банки у валюті призупинені. З інших банків до банку ВТБ ви теж не зможете перевести у валюті».

Такі ж обмеження запровадив і найбільший приватний в РФ «Альфа-Банк», пише російський Forbes.

«Через запроваджені обмеження закордонні банки, які беруть участь у будь-яких валютних переказах, можуть їх заблокувати. Ми не можемо вплинути на їхнє рішення або зняти блокування самостійно, тому відключили перекази як у закордонні, так і вітчизняні банки», – повідомили в банку.

Терміни поновлення доступу до опцій у фінансових організаціях не назвали.

Через санкції щодо російського банківського сектора фінансові установи в РФ обмежують операції з валютою та переглядають положення своєї кредитної політики. Одним з найбільш резонансних заходів стало недавнє рішення «Тінькофф-банку» встановити мінімальну суму для SWIFT-переказів у валюті у розмірі $20 тис.

Шостий пакет санкцій проти РФ передбачає відключення від системи SWIFT найбільшого російського банку «Сбєрбанк».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom