Лідери країн ЄС закликали РФ деблокувати українські порти

Share

Лідери країн Євросоюзу під час візиту до Києва заявили, що блокада українських портів є прямим наслідком російської агресії і закликали РФ погодитися на експорт українського зерна

Про це 16 червня заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає «Економічна правда».

Під час візиту в Україну президента Франції Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, прем‘єр-міністра Італії Маріо Драґі та президента Румунії Клауса Йоганніса сторони обговорювали питання продовольчої безпеки та блокади українських портів.

«Це абсолютно прямий наслідок російської агресії, в неї немає інших пояснень. Це абсолютно не пов’язано з європейськими санкціями, як це Росія хоче подати. Сьогодні ми з Києва закликаємо Росію як постійного члена Ради безпеки ООН погодитися на експорт українського зерна», – заявив Макрон.

«Це вимагає припинення блокади українських портів, і блокування повинен припинити російський флот», – наголосив президент Франції.

Він зазначив, що сторони також обговорили ініціативу генерального секретаря ООН в цьому контексті і підтримали резолюцію щодо підтримки деблокади українських портів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom