«Газпром» додатково зменшить експорт газу в Європу

Share

Прокачування газу «Північним потоком» з 16 червня зменшиться до 67 млн кубометрів на добу, що становить близько 40% загальної потужності газопроводу

Російський «Газпром» пояснив зменшення експорту газу до ЄС зупинкою ще одного газотурбінного двигуна Siemens на КС «Портова», передає «Бізнес.Цензор».

«У зв'язку із закінченням терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту (відповідно до розпорядження Ростехнагляду та з урахуванням технічного стану двигуна) «Газпром» зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на КС «Портова». Добова продуктивність КС «Портова» з 01:30 МСК 16 червня становитиме до 67 млн. куб. м на добу», – йдеться у повідомленні компанії.

Напередодні російський «Газпром» заявив, що через несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів після технічного обслуговування прокачування газу по «Північному потоку» впаде на 40% – до 100 млн куб. м на добу (при плановому обсязі 167 млн ??куб. м на добу).

Згодом компанія Siemens заявила, що вироблена а нею турбіна наразі не може повернутися з технічного обслуговування в Канаді через санкції.

Внаслідок зменшення експорту спотові ціни виросли у Європі на 21%. Європейські газові ф'ючерси підскочили до 101 євро, що є найвищим показником за місяць.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom