Власник ПФК вийшов із російських активів

Share

Інвестиційна група Solway, яка володіє Побузьким феронікелевим комбінатом у Кіровоградській області, вийшла із російських активів через військову агресію Росії проти України, пише агентство «Інтерфакс-Україна».

«У березні 2022 року група засудила дії уряду Росії і ухвалила рішення про вихід із російських активів. Нині цей процес легально завершено», – повідомило агентство із посиланням на інформацію компанії.

Solway мала частку у проєкті з видобутку золота на відвалах Ключівського родовища в Забайкаллі та підприємстві з видобутку золота та срібла на Курильських островах.

Побузький феронікелевий комбінат – єдине в Україні підприємство, яке виробляє у промислових масштабах феронікель. Основною сировинною базою для виробництва є привізна руда.

Наразі ПФК повністю інтегрований у виробничий процес Solway Investment Group. Загальна сума інвестицій групи у комбінат становила понад $130 млн.

Міжнародна інвестиційна група Solway розпочала діяльність у 2002 році. Є приватною компанією, що веде диверсифікований бізнес у гірничодобувній та металургійній промисловості. Ключові компанії групи зареєстровані у Швейцарії, Люксембурзі, Естонії та на Мальті. 100% статутного капіталу належить громадянам ЄС. Основні виробничі активи Solway розташовані в Північній Македонії, Гватемалі, Індонезії, Аргентині та Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom