Мінінфраструктури покриватиме ризики для судноплавних та залізничних перевізників

Share

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення Міністерству інфраструктури 250 млн грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Кошти зберігатимуться на умовному рахунку (ексроу-рахунок) Міністерства інфраструктури та в разі потреби надаватимуться для відшкодування збитків, завданих внаслідок агресії Росії проти України.

«В умовах блокади усіх морських портів України значно зросло навантаження на українські дунайські порти та залізницю. Держава зацікавлена у збільшенні вантажопотоку та, відповідно, роботі бізнесу в регіоні. Ми беремо на себе частину ризиків, аби стимулювати компанії надавати іноземні судна та рухомий залізничний склад для збільшення імпортно-експортних перевезень. Завдяки ухваленому рішенню перевізники, яким відмовили у страхуванні ризиків, зможуть отримати необхідні фінансові гарантії. Очікуємо, що завдяки цьому ми зможемо суттєво наростити обсяги перевезень», — заявив міністр інфраструктури Александр Кубраков.

Скористатися таким механізмом зможуть:

  • власники та/або оператори рухомого складу, який перебуває на території України та допущений до обігу залізницями колії європейського стандарту (1435 міліметрів);
  • фрахтувальники, оператори та/або власники морських суден та суден внутрішнього плавання, що перебувають в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та ходять під прапором України або під прапорами іноземних держав.

Завершується робота над узгодженням усіх деталей механізму фінансового забезпечення, аби процес надання гарантій був максимально прозорим та зрозумілим.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom